Francien van de Wiel

 

Vaktherapie dans en beweging

Visie:

‘Your body is the greatest instrument you will ever own’

Als Vaktherapeut dans en beweging help ik mensen thuis te komen in hun lichaam. Wanneer malende gedachten, onrust en gewoontehandelingen een belemmering zijn geworden helpt het de aandacht te verplaatsen van je hoofd naar je lichaam en naar je ademhaling. Opnieuw bevriend worden met je lichaam geeft veiligheid en rust. En het geeft veel informatie. Je kunt je lichaamssignalen gewaar worden en leren voelen wat goed is voor je. De relatie met jezelf verbetert hierdoor in belangrijke mate en daardoor ook het contact met anderen. Je krijgt het roer van je leven weer in handen. Dans en beweging zijn enorm helpend in dit proces omdat de ervaringen zorgen voor leermomenten, herkenning en inzicht.
Ik begeleid en ondersteun je van harte in dit altijd weer boeiende en mooie proces.

De sessies vinden plaats in mijn praktijkruimte in de Turennestraat 25 in Maastricht.

Achtergrond:

Als docent dansexpressie gaf ik les en werkte meer dan 10 jaar als dansconsulent binnen het basisonderwijs met zowel kinderen als leerkrachtenteams in Arnhem.
Na de opleiding Bewegingsexpressie-therapie bij Fontys in Tilburg ben ik sinds 2000 werkzaam als danstherapeut en lichaamsgericht coach in mijn eigen praktijk in Maastricht.
Daarnaast was ik van 2011 tot 2013 als bewegingstherapeut werkzaam bij het U-center, een privé kliniek voor mensen met verslaving, depressie, angst en burn-out.
Vanaf 2010 geef ik jaartrainingen ‘Lichaamsgericht coachen’ voor zorgprofessionals. Sinds 2018 is er een prettige samenwerking met het team van psychiater Drs. Marie-Jeanne Haack, Praktijk Griend3 te Maastricht.

Werken met de adem heeft bij mij altijd op de voorgrond gestaan. Zodoende verdiepte ik mij 15 jaar geleden o.a. in de hartcoherentie-ademhaling. Samen met ademtherapeute Regine Herbig maakte ik de cd ‘Laat je hart ademen’ met laagdrempelig lichaamsgerichte oefeningen ter bevordering van hartcoherentie. Binnenkort beschikbaar als MP3.
De samenhang tussen lichaam en geest, hart en brein, in combinatie met dans en beweging zijn voor mij een voortdurende bron van inspiratie.


Contactgegevens:

E-mail: info@tridance.nl
Telefoon: 06-41573922
Website: www.tridance.nl
AGB code praktijk: 90052265
AGB code persoonlijk: 90043521
KvK nummer: 14076205
Meer informatie vindt u op LinkedIn.


Doelgroep:

Iedereen wonend of werkend in postcodegebieden 6211, 6212, 6221 en 6222.


Wachttijd:

Ik neem binnen 24 u contact op en een eerste afspraak kan meestal binnen 2 weken plaatsvinden.


Klachtenregeling:

Een klacht kan bij voorkeur worden ingediend rechtstreeks bij mijzelf. En wanneer dat nodig zou zijn bij het NIBIG via klachten@nibig.nl. Zij zullen u informeren over de mogelijkheden en eventuele verder procedure.


Kwaliteitskader:

Ik ben geregistreerd lid van de Federatie Vaktherapeutische beroepen (FVB) en de Stichting Registratie Vaktherapeutische Beroepen.


Prijzen:

Via het DBC van praktijk Griend3 of kijk op de website van Tridance bij praktische info.


Language