Francien van de Wiel

 


Vaktherapie beweging

Visie:

‘Als je thuis kunt zijn in je lichaam, sta je aan het roer van je eigen leven’

Als vaktherapeut dans en beweging help ik mensen meer thuis te komen in hun lichaam. Wanneer malende gedachten, onrust en gewoontehandelingen een belemmering zijn geworden helpt het de aandacht te verplaatsen van je hoofd naar je lichaam en naar je ademhaling. Opnieuw bevriend worden met je lichaam geeft veiligheid en rust. Je kunt je lichaamssignalen gewaar gaan worden en leren voelen wat goed is voor je. De relatie met jezelf verbetert in belangrijke mate en daardoor ook het contact met anderen.
Dans en beweging zijn enorm helpend in dit proces omdat beweging de nodige informatie geeft en de ervaringen zorgen voor leermomenten en inzicht.
Ik begeleid en ondersteun je van harte in dit altijd weer boeiende en mooie proces.

Op de locatie Griend3 geef ik meestal de intake-sessies. De groepssessies vinden plaats in mijn praktijkruimte aan het St. Theresiaplein 10 in Maastricht.

Achtergrond:

Van oorsprong ben ik docent dansexpressie en werkte onder meer als
dansconsulent binnen het basisonderwijs met leerkrachtenteams en kinderen.
Na een hbo-opleiding voor dans- en bewegingstherapeut ben ik inmiddels sinds 2000 werkzaam als danstherapeut en lichaamsgericht coach in mijn eigen praktijk in Maastricht.
Daarnaast was ik van 2011 tot 2013 als bewegingstherapeut werkzaam bij het U-center, een privé kliniek voor mensen met verslaving, depressie, angst en burn-out.
Vanaf 2010 geef ik jaartrainingen ‘Lichaamsgericht coachen’ voor professionals werkzaam in de zorg, onderwijs of bedrijfsleven.
Werken met de adem heeft bij mij altijd op de voorgrond gestaan. Zodoende verdiepte ik mij 12 jaar geleden ook in het werken met de hartcoherentie-ademhaling. Samen met ademtherapeute Regine Herbig maakte ik de cd ‘Laat je hart ademen’ met laagdrempelig lichaamsgerichte oefeningen ter bevordering van hartcoherentie.
De samenhang tussen lichaam en geest, hart en brein, in combinatie met dans en beweging zijn voor mij een voortdurende bron van inspiratie.


Contactgegevens:

Email: info@tridance.nl
Telefoon: 06-41573922
Webadres: www.tridance.nl
AGB code praktijk: 90-52265
AGB code persoonlijk: 90-043521
KvK nummer: 14076205
Meer informatie vindt u op LinkedIn.


Doelgroep:

Iedereen wonend of werkend in postcodegebieden 6211, 6212, 6221 en 6222. Incidenteel ook daarbuiten.


Wachttijd:

Geen


Klachtenregeling:

Een klacht kan worden ingediend rechtstreeks bij de hulpverlener resp. bij de FVB (Federatie Vaktherapeutische Beroepen).


Kwaliteitskader:

Ik ben aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische beroepen (FVB).


Prijzen:

Vaktherapie wordt afhankelijk van je verzekeraar vergoed vanuit de aanvullende verzekering. 
Welke verzekeraars vergoeden vind je hier: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie

Een sessie duurt 75 minuten en kost € 90,00. Voor verdere informatie en mogelijkheden, kijk op de website.